Paginahulp
   Veelgestelde vragen
   Begrippen
   Bedrijfsinfo

Een goede zonnepaneeladviseur let eigenlijk maar op drie zaken bij het maken van een offerte: 1) het beschikbare oppervlakte; 2) het eigen verbruik; 3) het aanwezige budget. Met de  -knop op deze pagina gaat u factor 1 en 2 tegen elkaar afzetten om tot het juiste aantal panelen voor uw huishouden te komen.

In Nederland geldt de salderingswetgeving. Dit wil zeggen dat alle stroom die u opwekt, wordt omgeruild tegen de stroom dat u in een later stadium verbruikt. Op een zomerse dag, als u niet thuis bent, wekt u als het ware op voor de winteravond, wanneer u relatief veel verbuikt en er geen zon is. Het is niet zinvol meer te produceren dan u zelf opwekt. De energiemaatschappij is dan niet gedwongen om tegen hetzelfde omruiltarrief u de stroom te vergoeden. U krijgt een ernstig gereduceerd tarrief terug. Het duurt daardoor veel langer om de investering die u maakt terug te verdienen.

Hoe vul ik mijn dakgegevens in?

Bij een schuin dak heb u geen breedte, maar een hoogte. De hoogte van uw dak wordt ingevuld op de plek van de breedte in de tool. Bij een plat dak maakt het niet uit wat u bij lengte of breedte invult.

Hoeveel panelen kan ik plaatsen?

De tool geeft een suggestie van hoeveel panelen er mogelijk op uw dak passen en hoeveel u daarmee bespaart op jaarbasis. De suggestie is niet in beton gegoten. Gebruik vooral uw gezond verstand en wat u denkt dat er op uw dak past. Een paneel is gemiddeld 1 m x 1,65 m. Op een plat dak moet er rond de 50 cm tussen de rijen panelen bestaan om schaduwwerking van de ene paneel op de andere te voorkomen.

Zie ook de -knop. Hiermee kunt u de energiebehoefte van uw  huishouden bepalen.

Als u het niet weet, laat dan de standaardwaarden staan. U kunt op de laatste pagina ook altijd nog aanpassingen maken.