SolarWorld

SolarWorld zet productie in Duitsland stil

Volgens de SolarWorld curator is het onwaarschijnlijk dat onderhandelingen met potentiële investeerders deze maand concrete resultaten zullen genereren. De productie van modules is daardoor opgeschort. Daarmee zijn de werknemers in Freiberg zijn verhuisd tijdelijk ondergebracht in een  tussen bedrijf.

SolarWorld is failliet. De Duitse PV-producent stopte vorige week de productie van modules. Christoph Niering, van advocatenkantoor en insolventiebeheerder Niering Stock Tömp, zou in onderhandelingen met een potentiële belegger zijn. De potentiële koper van de fabriek zou een Europees PV-bedrijf zijn. Toch de details – zoals de aankoopprijs en financiering – moeten nog worden verduidelijkt.

“Onderhandelingen kunnen in de tweede helft van oktober concrete resultaten opleveren,” vertelde André Dobiey, een woordvoerder van Niering Stock Tömp, aan een tijdschrift. Ook de productie moest worden uitgezet, zei hij, omdat het bedrijf geen grondstoffen meer heeft. De potentiële investeerder heeft interesse getoond in de voortzetting van de productie in Freiberg en in het houden van werknemers.

Echter, 120 van de resterende 150 productiemedewerkers van Solarworld zijn eind september verhuisd naar een tussen bedrijf, zei dhr. Dobiey. Begin augustus werden ongeveer 90 voormalige medewerkers van Solarworld uit Freiberg overgeplaatst om te worden ondersteund bij hun zoektocht naar nieuwe banen.

SolarWorld kopers van Arnstadt cirkelen nog steeds

Een tweede transferbedrijf werd opgericht voor werknemers van de celproductie-activiteiten van SolarWorld in Arnstadt. De productie in Thüringen werd in juni stopgezet en de apparatuur wordt geveild, samen met 700 items uit de Freiberg-inventaris. Dat is exclusief moduleproductieapparatuur, waarvan de naamloze potentiële koper belangstelling heeft getoond. “Het verkochte zijn slechts dingen die de potentiële belegger niet nodig heeft”, zei de woordvoerder.

Naar verwachting zullen ongeveer 30 werknemers tot ten minste het einde van het jaar in Freiberg blijven om de zonnepanelen productie geleidelijk af te sluiten en voor ontmanteling vam gevaarlijke stoffen in de fabriekshallen te zorgen.

Dus een team van dezelfde grootte wordt voor dezelfde functies in Arnstadt ingezet. Hiervoor zijn naar verluidt verschillende geïnteresseerde partijen voor het kopen van die site “maar deze worden momenteel nog beoordeeld en er zijn nog steeds geen bindende aanbiedingen”, voegde de heer Dobiey eraan toe. De curator van het faillissement streeft naar een verkoop vóór de financiële overzichten die in het vierde kwartaal moeten worden uitgevoerd.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *