Hernieuwbare energie routekaart India kondigt 20 GW-productieveiling aan

Hernieuwbare energie komt overal nu ter spraken en met name in groeilanden. De Indiase overheid heeft een routekaart onthuld voor het behalen van de doelstellingen voor hernieuwbare energie in 2022. Het heeft ook plannen aangekondigd voor een 20 GW-veiling om de binnenlandse hernieuwbare energie productie te stimuleren.

Hernieuwbare energie veiling India

Er zijn ook plannen aangekondigd om de Indiase industrie voor hernieuwbare energie voor huishoudens op te voeren. Het zal gaan via een veiling voor faciliteiten en in totaal 20 GW bedragend. Tijdens een bijeenkomst in New Delhi afgelopen vrijdag heeft de Indiase regering eindelijk gestalte gegeven aan hoe zij de ambitieuze doelstellingen voor 175 GW hernieuwbare energie verwacht te halen. Het gaat om 100 GW uit zonne-energie en 60 GW uit wind. Anand Kumar, Minister van Nieuwe en Hernieuwbare Energie (MNRE) zei dat het MNRE samen met individuele staten biedingen zal aankondigen voor 20 GW aan op de grond gemonteerde zonneparken in 2017-18. Van dit totaal is 3,6 GW al geveild, terwijl 3 GW in december zal worden geveild; 3 GW in januari 2018; 5 GW in februari 2018; en 6 GW in maart 2018. “30 GW zal worden geboden in 2018-19 en 30 GW in 2019-20”, voegde Kumar toe.

Hernieuwbare energie
Hernieuwbare energie

Hernieuwbare energie daken

De regering heeft nog geen melding gemaakt van haar plan om 40 GW zonnepanelen op daken uit te rollen, die eerder waren gecommuniceerd. Hoewel, als het echter nog steeds aan dat cijfer wil voldoen, wordt het streefcijfer van 100 GW voor zonne-energie met 20 GW overschreden. Zo niet, dan kunnen de cijfers worden herzien van 40 naar 20 GW. Met betrekking tot GST (goederen- en servicebelasting) op zonnepanelen, zei Kumar dat het MNRE in gesprek is met het ministerie van Financi├źn. De kwestie, die betrekking heeft op de hoge tarieven, zal naar verwachting binnen de komende zeven tot tien dagen worden opgelost. Er wordt verwacht dat ze zullen worden verminderd.

Overige gegevens

Minister MNRA, Raj Kumar Singh zei verder dat de centrale overheid alle noodzakelijke steun heeft verstrekt, inclusief fondsen aan de staten om 24/7 stroom voor iedereen te verzekeren door de intrastatelijke transmissienetwerken te versterken en de verplichte aanwezigheid van gemeten verbindingen te garanderen. Power Purchase Agreements (PPA’s) en Renewable Purchasing Obligations (RPO’s) moeten intussen worden gehonoreerd, aldus Singh. Tijdens dezelfde bijeenkomst kondigde Raj Kumar Singh plannen aan om de binnenlandse hernieuwbare energieproductie-industrie van India op te voeren via een veiling voor faciliteiten van in totaal 20 GW.

Toekomst hernieuwbare energie

Singh: het ministerie werkt momenteel aan een regeling en binnenkort een Uitdrukking van Belang (EoI) zal afgeven aan de industrie. Om binnenlandse hernieuwbare energie (RE) productiefaciliteiten van in totaal 20 GW te vestigen, is dat nodig. Het is te hopen dat de aankondiging het beleid “Made in India” in de RE-sector zal aanmoedigen en ondersteunen. Een cruciaal punt voor de komende veiling is de zaak betreffende het antidumpingrecht (ADD). Volgens Bridge to India wordt een besluit verwacht tegen 2018 oktober; hoewel het ook eerder gemaakt zou kunnen worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *