SolarEdge volgde het zonsverduisteringspad over de VS door dalingen in de stroomopwekking van zonnepanelen te monitoren

SolarEdge is echt  in staat mooie dingen te maken. Afgelopen maandag speelde zich iets bijzonders af in de VS dat het land er weer even aan herinnerde waar het woord Verenigd ook alweer voor stond in de naam. Conservatief, progressief, Republikein en Democraat keken tezamen naar de hemel waar zich een zonsverduistering afspeelde dat langzaam over het land bewoog. Wat ze zagen was hoe de maan het licht van de zon blokkeerde, waardoor ’s lands zonnepanelen ongeveer dezelfde hoeveelheid elektriciteit genereerden als tijdens de nacht, gedurende een live aantoonbare, korte periode.

Zonnepaneel-energie opwekking in de VS en het pad van de zonsverduistering werd als een soort promotiestunt in kaart gebracht door onze favoriete omvormer fabrikant, SolarEdge. De verduistering van de zon werd gevolgd hoe het door de zonnepanelen op de daken over de Verenigde Staten bewoog.

Naarmate de maan bewoog om het licht van de zon te blokkeren, daalde de hoeveelheid energie die door zonnepanelen werd geproduceerd.

SolarEdge, de belangrijkste producent van parallel geschakelde techniek in de PV-industrie, heeft een live kaart opgesteld die de productie van zonne-energie toonde en die gebruikt werd om het pad van de zonsverduistering in de VS te volgen. Guy Sella, voorzitter van SolarEdge, zei: “Als een van de mooiste gebeurtenissen van de natuur is de zonsverduistering een herinnering aan het belang van zonlicht in al ons levens. Met zonne-energie, die nu meer betekenis heeft voor energieopwekking, is het traceren van de weg van de verduistering een spannende onderneming. Als een toonaangevende PV [fotovoltaïsche] omvormer aanbieder in de Verenigde Staten met PV-systemen geïnstalleerd van kust tot kust, kunnen we gebruik maken van onze enorme vloot PV-systemen en real-time monitoring om dit evenement te volgen.”

Guy Sella, CEO van SolarEdge zonnepanelen
Guy Sella, CEO van SolarEdge

Het bedrijf kan real-time zonne-energie opwekking van bijna 300.000 systemen in veel van de VS volgen. De kaart kleurde diep oranje in gebieden met grote hoeveelheden zonne-energie opwekking, en daalde af naar een geelachtige kleur waar er minder was.

De verduistering was in de VS volledig, maar het Verenigd Koninkrijk kreeg ook omstreeks 8 uur een gedeelte ervan mee. Hiervan produceerde SolarEdge geen kaart. Iedereen die de verduistering met eigen ogen wilde zien, moest dit alleen wel doen met speciale bril of andere middelen om het veilig observeren mogelijk te maken, aangezien er een risico bestaat op blindheid of permanente oog problemen bij het recht de zon in kijken.

SolarEdge houdt ervan

Het feit dat SolarEdge ook op dit soort gebeurtenissen duikt om iets erover bij te dragen, toont aan hoe pro-actief dit bedrijf is. Dat is ook nog op veel andere vlakken merkbaar, namelijk dat het bedrijf continue komt met updates voor omvormers en hard werkt aan techniek voor het ‘slim’ maken van uw woning voor de toekomst. Bent u ook geïnteresseerd in hoeveel zo’n systeem kost, en wat het oplevert? Stelt u dan hier zelfstandig, gratis en eenvoudig uw eigen samen in onze tool.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *