Glas-glas zonnepanelen

Glas-glas zonnepanelen uitgelegd

Glas-glas zonnepanelen worden links en rechts aangeboden. Vooral veel offerte’s met SolarWatt zijn in omloop. Het is een mooi Duits merk met een gerenommeerde staat van dienst. Toch is er nog niet precies bekend wat nu de voordelen zijn van dit product. De panelen zijn mooier natuurlijk. Glas-glas panelen zouden meer opleveren. Het licht dat er doorheen schijnt, wordt weerkaatst door het dakvlak. De cellen worden dus twee keer ingestraald. Toch hebben glas-glas panelen nog een lager vermogen dan zonnepanelen.

Zonnepanelen vs. glas-glas zonnepanelen

Qua verbetering van de efficiëntie van zonnecellen is op dit moment al het maximum bereikt. Er is slechts minimale vermogens verhogingen in het vooruitzicht. Twee fysici van de Universiteit van Warwick in Coventry verenigden het werk van Einstein en Tesla als inspiratie. Ze bedachten met dubbele beglazing het glas-glas paneel. Hiermee wordt uit bestaande cellen toch meer opbrengst gehaald. Het voorgestelde zonnepaneelontwerp van Dr. Gavin Bell en Dr. Yorck Ramachers is fundamenteel vergelijkbaar met een raam met dubbele beglazing. Bestaande zonnepanelen gebruiken vacuüm als vulmiddel tussen twee lagen. Die dient als extra isolatie. Het is samengesteld uit twee glaslagen en de ruimte ertussen is gevuld met een inert gas.  Vervanging van het vacuüm door gas zou de productie kosten  van glas-glas zonnepanelen lager kunnen maken dan zonnepanelen.

Werking glas-glas zonnepanelen

Wanneer zonlicht het glas-glas zonnepaneel raakt, worden elektronen uit de fotokathode gestoten. Dat is de binnenlaag die is aangebracht met een speciale coating. Het maakt elektronen vrij tijdens een straling. Deze vrije elektronen lopen dan door het inerte gas. In het geval van de meeste glas-glas panelen is dat  argon. De elektronen worden uiteindelijk verzameld door de transparante buitenlaag die elektriciteit geleidt.

Reactie uivinders glas-glas zonnepanelen

De wetenschappers hopen dat ze net een nieuwe weg zijn ingeslagen om zonnepanelen te verbeteren. Vooral door materiaalingenieurs:  “Ons apparaat is radicaal anders dan standaard fotovoltaïsche energie en kan zelfs worden aangepast voor andere groene technologieën, zoals het direct omzetten van warmte in elektriciteit. We hopen dus dat dit werk nieuwe ontwikkelingen zal inspireren.” “Het is bevredigend om een ​​nieuwe draai te vinden aan ideeën die teruggaan tot het begin van de 20e eeuw. Als materiaalfysicus is het fascinerend om materialen te zoeken die zouden werken in een omgeving die zo anders is dan standaardfotokathodes,” verklaart Dr. Bell . De fysici vinden dat een dunne diamantfilm een ​​zeer goede kandidaat is voor toekomstige zonnepanelen. Toch hebben ze de optimale samenstelling van de fotokathode nog niet vastgesteld. Ze bevelen ook aan dat de transparantie van de fotokathode variabel wordt gemaakt. Hierdoor kan het op zonneweringen worden toegepast.

Conclusie glas-glas

Het is interessant om iets meer te weten te komen over dit onderwerp. Waar het u als eindgebruiker echter waarschijnlijk om te doen is, is de opbrengst van de glas-glas zonnepanelen. Wij denken er daarom aan om een glas-glas paneel toe te voegen aan onze testopstelling. Het is namelijk in theorie mogelijk, dat een glas-glas paneel met een lager vermogen meer oplevert dan een hoger vermogen zonnepanelen, doordat hij twee keer energie uit het licht haalt. Doordat glas-glas sterker is en bewezen langer meegaat, verwachten wij dat in de toekomst alle panelen glas-glas zullen worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *