Tesla Powerwall in Zuid Australie

Tesla Powerwall centrale van 50.000-Powerwall batterijen krijgt groen licht

Eerder dit jaar kondigde de Tesla Powerwall divisie aan dat het een overeenkomst had bereikt met de Zuid-Australische overheid. Er moeten hier zonnepanelen en Powerwalls worden geïnstalleerd op maximaal 50.000 huizen. Hiermee wordt de grootste virtuele energiecentrale ter wereld gemaakt. Een paar weken later werd een nieuwe regering in de staat gekozen en zij twijfelden snel aan het volgen van dit enorme plan. Toch hebben ze bevestigd dat ze verder zullen gaan met het initiatief van Tesla.

Tesla bereikte eerder een deal met de Labour-partij die werd weggestemd. Het idee van de virtuele krachtcentrale en de steun van de overheid hielp het bedrijf om zich te concentreren op het installeren van de helft van de Powerwalls in huishoudens met een laag inkomen om hun energierekening te verlagen. Echter, de liberale partij won de verkiezingen in maart. De nieuwe premier van Zuid-Australië, Steven Marshall, zei dat hij het plan van zijn partij zou goedkeuren om kortingen te bieden op 40.000 huisaccu’s. Deze zouden meestal naar huishoudens met een hoger inkomen gaan.

In een toespraak op de Australische Energieopslagconferentie heeft minister van Energie Dan van Holst Pellekaan nu verduidelijkt dat de regering beide plannen (via ABC) zou uitvoeren: “Het is erg belangrijk om hier duidelijk over te zijn. We respecteren de bestaande verplichtingen rond de virtuele energiecentrale van Tesla Powerwall (VPP),” zei hij.

“Het VPP-project is momenteel bezig met de twee proeffasen zoals gepland. Tijdens de proeffasen worden thuiselektriciteitssystemen geïnstalleerd op 1.100 huizen van Housing SA. “Deze worden ondersteund door een subsidie ​​van $ 2 miljoen en een lening van $ 30 miljoen van de deelstaatregering. “Onder voorbehoud van privéfinanciering en het succes van de eerste twee fases, zou de derde fase kunnen oplopen tot 50.000 huisbatterijen die zijn aangesloten op nieuwe zonne-energie-installaties. Dit is een aanvulling op de 40.000 huisverkiezingen van onze overheid.”

Van Holst Pellekaan zei dat de eerste vergadering die hij deed toen hij minister van Energie werd, met Tesla was. Hij was onder de indruk van het bedrijf en de prestaties van de Powerpack-installatie in Zuid-Australië: “In de eerste maand dat het werd geïnstalleerd, hielp het om twee grote kreuken glad te strijken. Ik ben erg blij dat Tesla samenwerkt met onze regering. Het is een geweldige samenwerking die Zuid-Australië onder de aandacht brengt. ”

We hebben onlangs gerapporteerd over hoe het batterijsysteem heeft bijgedragen aan het verlagen van de kosten van de rasterdienst die het met 90% presteert en dat het al een meerderheidsaandeel op de markt heeft veroverd. Het laadt op met goedkope en schone hernieuwbare energie en ontlaadt het net wanneer het het het hardst nodig heeft. Hiermee vervangt het vuile en dure fabrieken voor het stoken van fossiele brandstoffen.

Het nieuwe plan van Tesla zal naar verwachting een nog grotere impact hebben, maar in plaats. Van een groot gecentraliseerd batterijsysteem met Tesla’s Powerpacks, gebruikt het nieuwe project het residentiële batterijsysteem van Tesla, de Tesla Powerwall. Om gedecentraliseerde energieopslag te creëren, wat in feite resulteert in het creëren van een enorme virtuele krachtcentrale.

Dit is goed nieuws voor Zuid-Australië. Het kan technisch gezien resulteren in bijna 100.000 thuisbatterijpakketten die de komende jaren in de staat worden ingezet. De stimulans van $ 2.500 van de liberale partij zal de inzet versnellen bij diegenen die de rest van de $ 7.500 tot $ 10.000 kosten. Van een thuisbatterijsysteem kunnen betalen. Terwijl het project van Tesla zich zou kunnen richten op huishoudens met lagere inkomens.

Betekenis van het project met Tesla Powerwall

Het is echt een buitengewone inzet van energieopslagcapaciteit. Van Holst Pellekaan noemde het “een massale adoptie van thuisbatterijen”: “Dit is een ingewikkelde taak – ik denk niet dat iemand heeft geprobeerd om te doen wat we op het punt staan ​​te doen op deze schaal in verhouding tot de populatie en de marktomvang.” Ik denk ook niet, maar ik ben blij dat ze het proberen.

Meer lezen over Tesla? Lees hier over Solar Roofs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *