SolarEdge kopen

SolarEdge kopen de Israëlische UPS co Gamatronic

SolarEdge kopen Gamatronic, waarmee het Israëlische slimme energiebedrijf zich uitbreidt van louter de zonne-energie markt naar die van ononderbroken stroomvoorziening, in het Engels afgekort met UPS. Dat meldde het bedrijf dat systemen ontwikkelt en produceert voor het optimaliseren en monitoren van zonne-energie. De activa en activiteiten van het Israëlische Gamatronic Electronic Industries Ltd. (TASE: GAMT) werd voor 41 miljoen NIS verworven.

De aandelenprijs van SolarEdge steeg 6% naar een record $ 59,10 op de laatste Wall Street-handel dag gisteren. Dit kwam na de publicatie van de eerste kwartaalcijfers van het bedrijf. De marktkapitalisatie steeg tot $ 2,8 miljard.

“Deze acquisitie is een eerste stap in de richting van uitbreidingen van de activiteit van SolarEdge naar nieuwe markten buiten het solaire veld,” aldus SolarEdge, oprichter en CEO van Guy Sella. “De UPS-markt is beoordeeld in miljarden dollars en zal de komende jaren waarschijnlijk aanzienlijk evolueren.” Wij geloven dat de technologische innovatie, operationele uitmuntendheid en zakelijk leiderschap van SolarEdge, gecombineerd met de technologie en ervaring van Gamatronic in deze markt, het mogelijk zullen maken voor ons om een ​​leidende speler in de markt te worden.

De prijs van het aandeel van Gamatronic, dat waarschijnlijk nog steeds op de TASE wordt genoteerd nadat de deal is voltooid, reageerde op het rapport met een stijging van 50%, wat de marktkapitalisatie van de onderneming tot 60 miljoen NIS verhoogde. Vóór de stijging van vandaag had het aandeel de afgelopen drie jaar meer dan 60% van zijn waarde verloren, als gevolg van de teleurstelling van beleggers over de resultaten van het bedrijf.

SolarEdge verwerft alle activa van Gamatronic in het kader van de deal, inclusief het intellectuele eigendom en de merknaam van het bedrijf, met uitzondering van de tegoeden van haar klanten (NIS 25 miljoen eind 2017), slapende aandelen (ter waarde van NIS 12 miljoen), geld dat geen deel uitmaakt van de bedrijfsactiviteit, en het bedrijfsgebouw in Har Hahotzvim in Jeruzalem.

100 van de 130 werknemers van Gamatronic werken bij SolarEdge. SolarEdge krijgt ook een optie om de dochteronderneming van Gamatronic in het Verenigd Koninkrijk over te nemen voor een geschatte NIS 2 miljoen.

Nadat de deal is voltooid (verwacht tegen eind juni van dit jaar), zal Gamatronic, onder verschillende voorwaarden, 50% van de winst vóór belasting ontvangen die is gegenereerd door de verkochte activiteit in het eerste jaar nadat de deal is voltooid en 33% van de omzet, de winst voor belastingen in het tweede jaar.

Gamatronic is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en marketing van elektronische capaciteitsproducten. De producten omvatten UPS-systemen voor het continu leveren van elektriciteit voor computer- en datacommunicatiesystemen, stroomsystemen die gelijkstroom (DC) leveren voor communicatieapparatuur, stroomomzetters en laders en systemen die communicatie, hardware en software combineren die worden gebruikt voor commando, besturing en bewaking van UPS-systemen, voedingssystemen en algemene energiecontrolesystemen.

Gamatronic, opgericht in 1970, verkoopt nu zijn producten in de VS, China, Europa, Zuid-Afrika en Latijns-Amerika. FIMI was eerder een investeerder in het bedrijf, maar na een geschil tussen het fonds en Gamatronic-controleaandeelhouder Joseph Goren, verwierf Gamatronic zelf de belangen van FIMI (7% van de aandelen plus opties) in oktober 2010 voor NIS 15 miljoen.

Als onderdeel van de huidige deal, zal Goren, die 59% van het aandelenkapitaal van Gamatronic in bezit heeft en als bedrijfsvoorzitter fungeert, en zijn dochter, Gamatronic-directeur en vice-president Sales en marketing Sharon Goren Bar-Zvi (SolarEdge kopen), een jaar na het einde van het boekjaar in hun functie blijven werken. De deal is voltooid, samen met directeur en speciale projecten manager Eli Steinhorn. Tegelijkertijd kan SolarEdge ze “naar eigen goeddunken” afwijzen.

Als onderdeel van de overeenkomst heeft SolarEdge ook de opdracht gegeven om drie verdiepingen in het gebouw van Gamatronic op Har Hahotzvim te huren met 4.800 vierkante meter aan ruimte op NIS 50 per meter (NIS 240.000 per maand) gedurende twee jaar, (SolarEdge kopen) te rekenen vanaf de datum waarop de deal is voltooid. SolarEdge heeft het recht om de huurovereenkomst met inachtneming van een opzegtermijn van zes maanden te beëindigen.

Gamatronic is het afgelopen jaar hard getroffen door een aantal factoren, vooral door de concurrentie te intensiveren en de shekel te versterken ten opzichte van de dollar en het pond. De omzet van het bedrijf bedroeg in 2017 NIS 65,8 miljoen, 13% minder dan in 2016, het bedrijfsverlies bedroeg NIS 4,5 miljoen, vergeleken met een NIS 9,3 miljoen (SolarEdge kopen) operationeel verlies in 2016 en het nettoverlies bedroeg NIS 6,3 miljoen, 44% kleiner dan het verlies in 2016.

Gamatronic zei in haar financiële verklaringen dat de omzetdaling “het gevolg is van de toenemende wereldwijde concurrentie, de grootschalige versterking van de shekel tegen vreemde valuta’s en de problemen bij de export vanuit Israël.”

In een poging de trend tegen te gaan en de resultaten te verbeteren: “Het bedrijf heeft kantoren (dochterondernemingen) in het Verenigd Koninkrijk en China gevestigd om deze moeilijkheid te overwinnen en de verkoop in markten waarvan het management van het bedrijf meent dat ze een groot potentieel hebben ”

Goede berichten voor SolarEdge dat in maart 2015 haar IPO op Nasdaq hield. De aandelenkoers is toen meer dan verdubbeld tot een piek van $ 100, gevolgd door een daling van $ 14 als gevolg van teleurstelling over het bedrijf. Resultaten en bezorgdheid over de concurrentie die haar activiteiten zouden kunnen schaden, voornamelijk in de VS.

Tegelijkertijd heeft het bedrijf bewezen in staat te zijn snel te groeien in het afgelopen jaar, en zijn aandelenkoers dienovereenkomstig te laten reageren. SolarEdge presteerde beter dan de voorspellingen van de analisten in het eerste kwartaal in zowel omzet als winst, met een niet-GAAP winst (SolarEdge kopen) per aandeel van $ 0,87 op $ 210 miljoen aan omzet.De omzet was 84% ​​meer dan in het overeenkomstige kwartaal van vorig jaar.De GAAP nettowinst van SolarEdge bedroeg $ 35,7 miljoen, vergeleken met $ 14,2 miljoen in het eerste kwartaal van 2017, en de niet-GAAP nettowinst bereikte $ 42,6 miljoen, een stijging van 159%, vergeleken met het eerste kwartaal vorig jaar en 3,4% in het voorgaande kwartaal.

SolarEdge genereerde $ 64 miljoen in contanten van de huidige activiteit in het eerste kwartaal en eindigde het eerste kwartaal met meer dan $ 400 miljoen in contanten. De leidraad van het bedrijf voor het tweede kwartaal is dat de omzet $ 220-230 miljoen zal bereiken, 62-69% meer dan in het overeenkomstige kwartaal vorig jaar. SolarEdge verwacht dat de brutowinstmarge in het tweede kwartaal in het bereik van 36-38% zal blijven.

SolarEdge kopen gevolg van goede beursresultaten, volgens Sella.

Sella zei over de resultaten van SolarEdge: “We zijn verheugd om een ​​sterk kwartaal te rapporteren met recordomzet en winst, ondanks de gebruikelijke seizoensvertraging en het aanhoudende tekort aan componenten in de industrie.” Onze voortdurende technologische innovatie en de uitmuntendheid van onze activiteiten, samen met de lancering van nieuwe producten en onze financiële kracht, hebben we een goede uitgangspositie voor verdere groei en een leidende rol in de branche

Meer lezen over SolarEdge nu kopen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *