29 Mei, 2024

 

 
 
 

Vraag gesprek aan

APS micro-omvormer zonnepanelen

 

APS micro-omvormers

 

Wie verder kijkt dan grote namen zoals Enphase of SolarEdge, ziet APS staan. Zoals wel duidelijk is uit onze tool, heeft SolarEdge onze voorkeur. Het is goedkoper, betrouwbaarder en produceert evengoed met 99% efficiëntie. Af en toe is het echter niet mogelijk een omvormer op te hangen in huis. Veel SolarEdge omvormers zijn IP65. Dat betekent dat ze waterdicht zijn. Als u echter de omvormer liever niet binnen ophangt, dan biedt APS uitkomst. Alle techniek ligt namelijk al op het dak. Hierdoor hoeft er dus alleen een kabel naar binnen te worden getrokken naar de meterkast toe. Ten opzichte van een string-omvormer, is APS altijd de betere keus.

 

Achtergrond APS micro-omvormers

 

Het bedrijf werd in 2009 in Silicon Valley opgericht met één enkel productaanbod, namelijk een eerste generatie micro-omvormer. In 2015 veranderde het de naam naar APsystems. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Seattle en Jiaxing, in China. Verder heeft het regionale kantoren in Europa en Australië. Er wordt door APS voortdurende onderzoek gedaan naar nieuwe, efficiëntere PV-oplossingen. De technologie van het bedrijf staat ook voor geïntegreerde PV-oplossingen van andere leiders in de PV-industrie. Meer dan de helft van de medewerkers van APsystems is betrokken bij R & D, waarbij de nadruk wordt gelegd op voortdurende productontwikkeling en innovatie. Het vlaggenschipproduct, de YC500 micro-omvormer, maakte enorm naam onder MLPE aanbieders als het meest krachtige apparaat dat tegelijkertijd twee zonnepanelen aan weet te sturen. Daarbij is er sprake van het vereenvoudigen van het PV-systeemontwerp en een aanzienlijke verlaging van de installatiekosten per watt. In recenter nieuws heeft de YC1000 micro-omvormer de PV-markt veroverd als een innovatieve, doelgerichte eenheid voor commerciële toepassingen. De technologie van de vierde generatie biedt werkelijke 3-fase (evenwichtige AC) -uitvoer en bestuurt vier modules per eenheid. Hierdoor is de micro-omvormertechnologie voor het eerst in het tot dan toe onontgonnen commerciële segment geraakt. De micro-omvormers van APS zijn succesvol geïmplementeerd op vijf continenten.

 

 

APS micro-omvormer zonnepanelen

 

 

 

Naamswijziging APS naar APsystems

 

De merkverfijning benadrukte de toewijding van de onderneming aan krachtige alternatieve energieoplossingen en de evolutie van van een productgerichte portefeuille naar een innovator van het hele PV-systeem. De toevoeging "Altenergy Power", een noot uit de oorspronkelijk genotuleerde naam van het bedrijf, verschijnt onder APsystems in het nieuwe merk logo. "We zijn soms gevraagd waar 'APS' voor stond, en het was een handelsnaam die we grotendeels voor de eenvoud gebruikten,' zei Kelly Samson, CEO van APsystems in de VS. "Als ons bedrijf prominent op de markt is geworden en ons aanbod van producten uitbreidt, willen we onze inzet voor alternatieve energie en geavanceerde krachtsystemen expliciet maken. APsystems is wie we zijn en waar we voor staan.' De nieuwe positionering volgt de sterke groei van de onderneming en de industrie in de VS en de internationale PV-markt van de afgelopen twee jaar. "We zijn zeer succesvol geweest in een ​​alternatief te bieden voor conventionele 'string' omvormers. Dit heeft de markt naar micro-omvormers bewogen als de standaard voor residentiële en kleine commerciële PV-toepassingen,' zei Andrew Lonseth, president van APsystems in de VS. "Naarmate we onze systeemportfolio uitbreiden, blijven we nieuwe en innovatieve technologische ontwikkelingen brengen voor de alternatieve energiemarkt."

APsystems producten zijn ontworpen rond een flexibel en krachtig geïntegreerd circuitprogramma (Field Programmable Gate Array), waardoor het bedrijf een significant concurrentievoordeel heeft in ontwerp, productie, betrouwbaarheid en kosteneffectiviteit. De micro-omvormer lijn van het bedrijf is programmeerbaar voor elk net overal in de wereld, en wordt ondersteund door goede garanties en ondersteuning.

 

De toekomst met APS

 

Wij denken dat er behoorlijk nog wat muziek zit in het bedrijf. APsystems is de tweede grootste leverancier van micro-omvormers en de derde grootste MLPE provider in de wereld. APsystems micro-omvormers hebben ongeveer 30% minder componenten dan concurrerende merken, wat resulteert in hogere betrouwbaarheid en lagere kosten op elk moment in de productie- en distributieketen. APS is niet aan de beurs genoteerd en is daardoor minder gevoelig voor krediet-stromen. In tegenstelling tot Enphase, komt het bedrijf nu al met micro-omvormers voor 300 Wp plus zonnepanelen.

 

 

Waarom APS

 

  • High-output micro-omvormer
  • Eenvoudige behuizing verbindt twee zonnepanelen
  • Piek uitgangsvermogen 548W
  • Individuele MPPT voor elke module
  • PLC communicatie en gratis monitoring
  • Ideaal voor de high-output PV modules van vandaag