19 Juli, 2024

 

 
 
 

Vraag gesprek aan

NSP zonnepanelen

 

NSP zonnepanelen

 

Geen discussie: NSP zonnepanelen zijn top. Wij bieden steevast 3 type panelen aan: 1) de budget optie; 2) de modale optie; 3) de premium optie. De budget optie is over het algemeen Canadian Solar. Betrouwbaar en de grootste in Nederland. De premium optie is onze LG. Deze leggen we het liefst door de hoge garantie, opbrengst en een schitterend uiterlijk. Onze modale keuze is de NSP. Qua vermogen, uiterlijk en bewezen kwaliteit prima. Voor de meeste aanbieders zou dit een premium keus zijn, maar wij staan er gewoon iets anders in.

 

Geschiedenis NSP

 

Neo Solar Power (NSP) is een Taiwanese handelaar van zonnecellen en zonnepaneel producent. NSP is opgericht in 2005. Het staat op de beurs van Taiwan genoteerd. Het bedrijf werd # 6 in de 2009 Deloitte Technology Fast 500 Asia Pacific Ranking en CEO Survey. In augustus 2011 is Dr. Sam Hong, CEO van Neo Solar Power Corp., als voorzitter van de Taiwan Photovoltaic Industry Association (TPVIA) gekozen. Op 31 mei 2013 is Neo Solar Power gefuseerd met Delsolar. Het werd daarmee de grootste zonnecel producent in Taiwan. Het bedrijf werd ook in 2013 als een van de wereldwijde top tien zonnecelfabrikanten geclassificeerd op gebied van productiecapaciteit. Daarnaast werd het de grootste zonnecelproducent op gebied van omzet in Taiwan.

 

 

Mono- en polykristallijne panelen en NSP

 

Een belangrijk gedeelte van de discussie over kwaliteit zonnepanelen kan worden gevangen in de bifurcatie van mono- en polykristallijne zonnepanelen. Neo Solar Power (NSP) heeft vorig jaar aangekondigd de productie van en polykristallijne zonnepanelen af ​​te schaffen en zich volledig te richten op de productie van monokristallijne panelen.

De nu failliete SolarWorld werd de eerste grote PV-fabrikant om een ​​verschuiving van polykristallijne wafer, cel- en moduleproductie aan te kondigen ten gunste van monokristallijne productie  - met behulp van PERC (Passivated Emitter Rear Contact) celtechnologie. Het kondigde ook de switch naar bi-faciale modules aan.

'JazzoSolar' van Silicon Module Super League (SMSL) merkte onlangs op dat het de monokristallijne ingots / wafercapaciteit en verdere migratie naar PERC-celtechnologie zal uitbreiden met plannen om eind 2017 2GW PERC-capaciteit te bereiken, vanaf 1,4GW in 2016. Overcapaciteit in polykristallijn productie en dunne marges zijn de commerciële factoren achter de recente productieverschuiving van NSP en SolarWorld. Daarnaast geldt ook de toenemende schaal van de wereldwijde productie van polykristallijne panelen als een factor. NSP zal zich richten op hogere efficiëntie monokristallijne panelen, aangezien de vraag hiernaar hard groeit en er een relatief kleine voorraad van beschikbaar is.

In een presentatie bij PV CellTech 2016 lieten Bob Chen en Andy Luan van NSP de voordelen zien bij het gebruik van P-type mono PERC boven P-type multi. Hoewel de totale module kosten per watt met 9,2% toenamen, werd de module vermogen 15% hoger . De modulekosten p/Wp daalden als gevolg met ongeveer 3% tot 4% bij gebruik van P-type mono PERC, vergeleken met P-type multi PERC.

 

Nieuwe heterojunctionele NSP aangekondigd

 

NSP heeft ook in april 2016 aangekondigd dat het een 50MW speciale monokristallijne heterojunctionele (HJ) lijn van N-Type zal opzetten die hogere potentiële efficiëntie van cellen en modules biedt dan mono-PERC-producten.

 

Productiecapacitet NSP

 

PV Tech schat dat NSP ongeveer 2,2 GW heeft van de totale zonnecellen productiecapaciteit wereldwijd, waarvan ongeveer 700 MW voornamelijk gewijd was aan monokristallijne celproductie. Het bedrijf heeft ongeveer 100 MW mono-celproductie verhuisd van zijn 500 MW-celfabriek in Maleisië naar Vietnam en hevelt ongeveer 500 MW capaciteit in Taiwan over naar mono-PERC.

De totale tijdlijn voor de transitie van alle capaciteiten tot mono is niet bekendgemaakt.

Voor een kwalitatief hoogwaardige aanbieding van NSP panelen, bezoekt u onze tool.