19 Juli, 2024
WELKOM BIJ ONZE TESTOPSTELLING!
   

Zonnepanelen test van Mijnzonnepaneelofferte.nl

 

Veel mensen die geïnteresseerd zijn in zonnepanelen vragen ons direct: wat is nu het beste zonnepaneel? De waarheid is dat wij niet geloven in zoiets als het beste zonnepaneel. Dat is niet alleen omdat we dat zelf proefondervindelijk hebben vastgesteld middels onderstaande testopstelling. Het is ook onze jarenlange ervaring in het veld, ons contact met andere installateurs en groothandelaren die dagelijks met deze producten werken. Een zonnepaneel doet wat op de verpakking staat; als je een 270 Wp vermogen paneel koopt, produceert deze ook 270 Wp, een 300 Wp produceert 300 Wp enz. Toch zitten er verschillen in panelen en zou je zelfs kunnen zeggen dat sommige panelen “temperamentvol” zijn. Onder bepaalde omstandigheden doen ze niet zo veel, en dan in één keer haalt zo’n paneel de energie voor de helft van het jaar binnen in een kleine maand tijd. Middels de live SolarEdge feed is het makkelijk om bij te houden wanneer welke panelen wat produceren.

 

Test zonnepanelen

 

Gelijke omstandigheden

 

De zonnepanelen liggen allemaal onder dezelfde hoek naar de zon. Ongeveer 13° is dat. Er is rekening gehouden met een goede tussenstand tussen de panelen van ongeveer 50 cm. Voor onze test-opstelling hebben we gebruik gemaakt van een SolarEdge optimizersysteem. Hiermee kunnen we dus elk paneel individueel uitlezen en elk paneel denkt voor zichzelf; is niet afhankelijk van de productie van de andere panelen. Alleen met dit systeem is het mogelijk de range panelen te testen die we hebben staan: van de Solar Frontier 170 Wp panelen tot de BenQ 330 Wp. We hebben rekening gehouden met het feit dat er vast nieuwe panelen op de markt komen door ruimte over te laten op het dak en een zwaardere omvormer te nemen waar later meer panelen op kunnen worden bijgeplaatst.

 

Geen betere zonnepanelen test

 

Wij hebben deze zonnepanelen test ontworpen om u van goede informatie te voorzien, maar ook wel een beetje om zelf te bekijken wat ons waar nu eigenlijk doet. Natuurlijk kunnen we op de datasheet kijken van de fabrikant, maar die resultaten zijn altijd onder testomstandigheden. Er is maar één grote test-service die een lange lijst heeft met geteste zonnepanelen, en dat is Zonnepanelen.net. Het nadeel van deze site is echter dat zij niet rekening houden met de constante influx van nieuwe zonnepanelen. Hierdoor zijn de geteste panelen op z’n minst een beetje gedateerd, en er staan zelfs panelen tussen die al lang niet meer in Nederland te koop zijn. Daarnaast houdt hun lijst ook geen rekening met wat we noemen positieve tolerantie. Het ene LG 320 Wp paneel kan beter zijn dan een andere LG 320 Wp paneel net als de ene appel de ander niet is. Het lijkt dus alsof Zonnepanelen.net een uitputtende lijst data over zonnepanelen heeft, maar eigenlijk lopen ze net zo hard achter de feiten aan als iedereen. Daarom is onze opstelling zeker niet zaligmakend, maar het zijn in ieder geval wel panelen die gewoon nog te koop zijn.

 

Zonnepanelen test

 

Goede zonnepanelen, tegen een eerlijke prijs

 

Ziet u zelf eens, dat met nog 3 maanden op de klok, de jaarproductie van ons systeem al over de in Wp geplaatste hoeveelheid vermogen heen gaat. Het geeft niet alleen aan dat een paneel doet wat hij moet doen, maar ook dat de omvormer bijna 100% efficient is. De meeste van de zonnepanelen uit deze zonnepanelen test zijn bij ons te koop. Soms hebben we ze op voorraad, en anders kunnen we ze makkelijk bestellen. Waar wel rekening mee moet worden gehouden -daar willen we je voor waarschuwen - is dat er straks geen service-punt meer is voor Solar Frontier in Europa. Zoals echter uit de zonnepanelen test blijkt hebben deze panelen wel een uitstekende actie radius. Er is geen reden om te denken dat ze het voortijds zullen begeven.

 

Welke panelen zitten er in de test?

 

Helaas is de software enigzins beperkt waardoor je in eerste oogopslag niet informatie over het paneel ziet zonder erop te gaan staan met de muis. Doet u dit wel, dan ziet u het merk, vermogen en soort techniek van het paneel. Van boven naar onder, links naar rechts hebben we de Solar Frontier 170 Wp (dunne film), de AEG 260 Wp (polykristallijn), de SolarWorld 280 Wp (monokristallijn), de BenQ 280 Wp (monokristallijn), de LG 300 Wp (monokristallijn), de JA Solar 290 Wp (monokristallijn), de S-Energy260 Wp (polykristallijn) en tot slot de BenQ 330 Wp (monokristallijn). Van al deze panelen hebben we installaties liggen bij anderen en we hebben nooit klachten. Ons assortiment is sindsdien deels aangepast, maar deze merken blijven terugkomen of we hebben nu panelen die er qua achtergrond heel erg op lijken. 

 

Wij raden u aan om te berekenen wat een zonnepaneel systeem voor u zou kosten in onze tool. Hij is gratis en vrijblijvend en hier vind u ook het volledige aanbod. Vergeet vooral niet ook wat aandacht te schenken aan de omvormer. Eigenlijk is dit onderdeel namelijk de belangrijkste van de hele instalatie. Als u meer wilt weten, vraagt u gewoon een offerte aan en dan komt een deskundige thuis bij u kijken.