SolarEdge toont nieuwe omvormer-geïntegreerde elektrisch voertuig-lader (EV-lader)

Over 15 of 20 jaar zeggen wij waarschijnlijk dat wij SolarEdge al kende toen ze louter nog omvormers maakten voor PV-installaties. Het is duidelijk dat de ambities van het bedrijf veel verder reiken dan PV alleen. Dit bedrijf heeft de innovatieve drive die nodig is om het #1 te maken op gebied van domotica, als het dat niet al is. Het bedrijf zegt nu al dat het ongeveer 4,7 gigawatt van zijn DC-geoptimaliseerde omvormer systemen en producten heeft verzonden naar 100 landen.

SolarEdge omvormer
SolarEdge omvormer met EV-lader

Vorig jaar won SolarEdge een Intersolar Award in de fotovoltaïsche categorie voor zijn HD-wave technologie-omvormer. Met deze technologie werd de omvormergrootte en -gewicht aanzienlijk vermindert, terwijl een gewogen efficiëntie van 99% wordt bereikt: 2% meer dan de vorige omvormer van SolarEdge. Op deze afgelopen Intersolar zette SolarEdge nog een extra stap en heeft het de omvormer geïntegreerde elektrische lader geïntroduceerd. Dit product gaat wereldwijd worden verkocht, kondigde het bedrijf aan.

De lader is ingebed in de HD-Wave omvormer en maakt gebruik van een “solar boost” modus die tegelijkertijd gebruik maakt van netstroom en zonne-energie om op te laden tot 9,6 kWh (40 Ampère). Als de zonne-energie-ingang niets produceert, werkt de EV-lader alleen op netstroom tot 7.6 kWh (32 Ampère).

SolarEdge zegt dat de Level 2 EV oplader tot zes keer sneller oplaadt dan een standaard niveau 1 oplader (aansluiten van een EV in een standaard huishoudelijk stopcontact). Andere kenmerken van het systeem zijn onder meer ‘smart-scheduling’, voor gebruik als de elektriciteitsprijzen lager zijn. De afstandsbediening is via een app en de lader kan direct vanuit een smartphone worden aangesloten. Volledig geïntegreerd met het SolarEdge monitoring platform, zorgt de app ook voor het bewaken van PV, EV en netverbruik.

SolarEdge

Onder andere stelt het bedrijf dat het nieuwe product de werklast en de kosten van het installeren van een stand-alone elektrische lader en een omvormer zal verminderen. “Het toevoegen van EV-opladen aan ons groeiende assortiment producten zorgt ervoor dat systeembeheerders hun energiebehoeften gemakkelijk kunnen beheren,” zei CEO en voorzitter van SolarEdge, Guy Sella. De omvormer-geïntegreerde EV-lader wordt van 12 jaar garantie voorzien die tot 20 jaar kan worden verlengd. De SE7600H-US zal naar verwachting eind dit jaar in Noord-Amerika beschikbaar zijn. Prijzen en beschikbaarheid gegevens van een product voor Nederland zijn nog niet beschikbaar op de SolarEdge website. Echter, zo lang salderen blijft, is het ook onwaarschijnlijk dat dit product interessant is voor een Nederlands huishouden.

Het geïntegreerde HD-Wave-product en de EV-lader heeft afmetingen van 450 x 370 x 174 mm en weegt 11,9 kg zonder de kabel. SolarEdge produceert een scala aan omvormers, energie optimalisatoren en energie-opslag oplossingen voor residentiële en commerciële installaties.

Het hoofdkantoor van de omvormer fabrikant is gevestigd in de Verenigde Staten, maar het bedrijf heeft ook een fysieke aanwezigheid in Nederland (Vianen). Bekijk de prijzen van SolarEdge in onze offerte-tool lees op onze blog meer over dit interessante bedrijg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *