SolarEdge omvormer LG zonnepanelen

Na Enphase, drukt LG zonnepanelen ook SolarEdge omvormers de hand

Slimme modules zijn leuk, maar tot nu toe had LG ze nog niet. Wij volgen en schrijven vaak over onze bewondering voor LG zonnepanelen. Wat ons betreft is dit een iconisch merk dat de tand der tijd uitstekend zal doorstaan. Jaren van nu zullen we het nog hebben over NeON 2 panelen, of ze zelfs misschien nog verkopen. Over SolarEdge hebben wij een zeer vergelijkbaar gevoel. Het was dan ook een spannend momentje toen LG Electronics aankondigde samen te zullen werken om samen nieuwe zonnepanelen voor Noord-Amerika te maken. Hopelijk maken deze panelen gauw ook de sprong over de oceaan heen naar ons land, want we weten zeker dat zo’n paneel erg goed ontvangen zou worden. Hiermee gaat LG dus een beetje van beide walletjes eten, omdat het ook al aankondigde met Enphase een AC-module te gaan maken.

SolarEdge en LG logische keus

SolarEdge maakt natuurlijk al langer smart modules; vooral met veel Chinese fabrikanten. Wij verkopen ze wel eens, omdat de slimme modules over het algemeen p/Wp goedkoper zijn dan een paneel met optimizer appart. Ons marktsegment is echter wat hoger, waardoor we toch vaak uitkwamen met de optimizers apart. Maar, SolarEdge en LG Electronics USA hebben nu dus een gezamenlijke slimme modules geïntroduceerd die zich richt op de high-end residentiële en commerciële PV-markten in Noord-Amerika. De slimme modules werd gepresenteerd op de 2017 Solar Power International beurs in deze afgelopen week en is de eerste slimme modules oplossing van de twee bedrijven als team. We hebben het hier over de zogenaamde embedded power optimizer optie voor zowel de commerciële als residentiële systemen. Qua bedrijfimago is deze combinatie wat ons betreft een zeer logische keus en we zijn blij dat de bedrijven dat ook zelf in hebben gezien.

LG R en de nieuwe P370 optimizer van SolarEdge

Het pakket waar LG en SolarEdge mee komen combineert SolarEdge omvormers met LG’s NeON R-modules. De R is het nieuwe elite-paneel van LG waarvan de zwarte versie pas in 2018 in Europa wordt geïntroduceerd.  Het heeft een module-efficiëntie van maximaal 21,1 procent. Hierop zitten respectievelijk de P370 en P800 power optimizers voor residentiële en commerciële toepassingen geïntegreerd zullen worden.  De gratis module monitoring van SolarEdge is een vanzelfsprekend gegeven. Voordelen voor de consument zijn onder meer verhoogde efficiëntie en flexibele array-ontwerp. Een paar paneeltjes op het dakkapel en de rest aan weeszijde van een rijtjeshuis dak, is geen probleem dus.

Smart LG R modules SolarEdge slimme modules
LG R modules zoals ze in de brochure staan

Reactie van de SolarEdge en LG bestuurders

“De PV-industrie beweegt zich snel naar modulaire energieoptimalisatie om te voldoen aan de kosten, veiligheids- en prestatiebehoeften van de markt”, zegt Stephen Hahm, Vice President en hoofd van LG Electronics USA’s Energy Solutions Business. “Het toevoegen van de SolarEdge-oplossing in onze productportfolio zal ons helpen onze klanten beter te bedienen. We stellen de hoogste prioriteit bij het luisteren naar de markt. We leveren de sterkste producten en partnerschappen aan onze klanten. ” Peter Mathews, General Manager van Noord-Amerika voor SolarEdge, voegde daaraan toe dat het gezamenlijke aanbod een krachtige stap vormt in de richting van SolarEdge’ visie op alle PV-systemen die profiteren van modulair optimalisatie en samenwerkingsverbanden met een marktleider als LG, die de rol van power optimizers in de module verder versterkt met Level Power Electronics (MLPE) sector.

Wat koop je met de LG R slimme modules?

LG’s NeON R-serie omvat een 25-jarige volledige vermogens- en productgarantie, verbeterde design-esthetiek en de modules hebben back-contact celtechnologie. De residentiële versie is compatibel met SolarEdge HD-Wave-omvormers, StorEdge-oplossing en Inverter-Integrated EV-opladers. De module-niveau monitoring kan eenvoudig worden aangesloten via netwerkkabel of een mobiel netwerk adapter. De oplossing voldoet aan de nieuwste Amerikaanse veiligheidsnormen, zoals NEC 2017, en smart-converter-protocollen, bijvoorbeeld Rule 21.

De LG NeON R modules met add-on power optimizers zijn nu beschikbaar, en de slimme modules wordt later geïntroduceerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *