Welke fabrikanten produceren de beste zonnepanelen?

Wat zijn de beste zonnepanelen is over het algemeen de eerste vraag die wij krijgen van klanten die geïnteresseerd zijn in het kopen van een zonnepaneel-installatie. Het antwoord blijven we mensen dikwijls verschuldigd. Er is in Nederland in ieder geval niet echt een gezaghebbende organisatie die definitief antwoord kan geven op deze vraag. In onze ervaring is het simpelweg zo dat een paneel produceert wat er op de verpakking staat. Maar degradatie over de lange termijn – en daar gaat het eigenlijk om – daar kunnen we natuurlijk niets over zeggen in dit stadium. De techniek is simpelweg niet oud en ‘getest’ genoeg. Toch willen we mensen graag een goede antwoord kunnen bieden, en daarom keken we over de grenzen om te zien of er elders wel een antwoord te vinden was.

Geen eenduidig idee over de beste zonnepanelen

Meningen over paneelkwaliteit verschillen, maar er zijn een aantal fabrikanten aantoonbaar de duidelijke winnaars op gebied van vermogen. Maar welke paneelfabrikanten maken de beste zonnepanelen voor u? Want een antwoord hierop is niet alleen welke fabrikant de hoogst producerende panelen maakt, maar ook de best geprijsde panelen en eventueel de meest aantrekkelijke voor het oog. Zoekt u op het internet, dan vindt u zoveel meningen over dit onderwerp. Er zijn websites die onafhankelijke meningen bieden – zoals Zonnepanelen.net  – tot en met zelf-promotende websites die blijkbaar zijn gesponsord door Trina Solar (NYSE: TSL) en SunPower (NASDAQ: SPWR).

Ondertussen heeft Consumer Reports, Amerika’s  Consumenten Bond  (voor onpartijdige evaluaties van  producten) over de kwestie ook geen uitsluitsel kunnen geven. CR heeft in zijn september-editie een groot artikel opgenomen over het zonnedakproduct van Tesla (NASDAQ: TSLA), maar daarin weigerde het echter uitdrukkelijk de zonnepanelen van Tesla aan te prijzen – of welke fabrikant dan ook eigenlijk. Daarmee boeken zonnepaneel consumenten en investeerders in PV-fabrikanten daadwerkelijk geen vooruitgang. Ze speuren het internet tevergeefs af, opzoek naar antwoorden, maar zijn er niet zeker van zijn wie vertrouwt kan worden.

Dus wat moet u doen als u op de markt bent voor een PV-systeem?

Nou, hoewel er geen enkele gezaghebbende bron kan zijn om te identificeren welke paneelfabrikanten de beste zonnepanelen hebben, lijkt er een consensus te zijn rond een handvol paneelfabrikanten die allemaal behoorlijk goed zijn. Met een beweerde efficiëntie van 18,6% tot 22,5% en respectievelijk 24,1% en 22% (dus het energiepercentage in zonlicht die het paneel raakt, dat wordt omgezet in bruikbare elektriciteit) zijn er een aantal opties. Het National Renewable Energy Lab in de VS in 2016 heeft  de beste van deze – SunPower zonnepanelen – onafhankelijk geverifieerd op 24.1% efficiënt. Een zonnepaneel-installateur uit het Verenigd Koninkrijk (overigens wel een SunPower-partner – waardoor ze niet helemaal onbevooroordeeld zullen zijn) ondersteunt deze beoordeling gedeeltelijk. Hierbij worden naast SunPower panelen ook Panasonic zonnepanelen genoemd als twee van de drie beste zonnepanelen op de markt. De ander is LG, onze favoriete paneel.

Beste zonnepanelen
LG 330 Wp – beter krijg je niet.

Extra bewijs, afkomstig van de onafhankelijke Amerikaanse zonnepaneel-specialist The Motley Fool, Travis Hoium, heeft eerder dit jaar specificaties van zonnezonnepanelen onderzocht die door drie paneelfabrikanten worden geproduceerd. Zijn conclusie: Canadian Solar en het Chinese Jinko Solar verdienen ook lof. Uit de gegevens constateerde Mr. Houim dat een ​​aantal van de zonnepanelen geproduceerd door zowel Canadian Solar als Jinko Solar SunPower’s dat zelfs de “P-Series” polykristallijn panelen hoog scoren. Desalniettemin halen geen van hun panelen de hoogste waardering die NREL aan de SunPower zonnepanelen heeft toegekend.

Ondertussen is er een uitgebreid rapport van het aanbod van zonne-energie systemen van diverse grote paneelfabrikanten gepubliceerd op Reviews.com vorige maand. Het onderschrijft Travis goedkeuring  en vertrouwen in Canadian Solar. Op de website wordt het een “solide mededinger” genoemd. Tevens benadrukt de website de kracht van Canadian Solar’s wereldwijde netwerk van werkzaamheden.

Wat zegt dit over de beste zonnepanelen voor zonnepaneel kopers?

Tenzij er een gezaghebbende bron het op zichzelf neemt om de grote hoeveelheden geld te investeren die nodig zijn om meerdere panelen te plaatsen, van meerdere paneelmakers, en ze te testen over een langere periode (Consumer Reports óf Consumenten Bond, luisteren jullie mee?), is het is onwaarschijnlijk dat consumenten een definitief antwoord krijgen op “wie maakt de beste zonnepanelen?”.

Beste zonnepanelen
Alles wat er in een dak zit eruit halen

De geciteerde efficiënties variëren van bron tot bron. Bovendien veranderen ze van jaar tot jaar, omdat er nieuwe technologische doorbreken en weer nieuwe producten op de markt komen. Het is dus schieten op een bewegend doel, waardoor het moeilijk is om elk zonnepaneel te noemen als dé zonnepanelen die u moet kopen. En dat is voordat u zelfs andere factoren meeneemt die ook temaken hebben met een zonne-energie systeem en de keus voor “de beste zonnepanelen” te maken. De kwaliteit van klantenservice, bijvoorbeeld. Óf de betrouwbaarheid van het paneel over tijd, garantiebescherming, en natuurlijk prijs. Het zijn alle belangrijke factoren.

De beste zonnepanelen om in te beleggen

Het parool is wat helderder voor investeerders. Over de prestaties van fabrikanten op de beurs en gegevens van de ondernemingen is veel meet bekend. Cijfers zoals de marktkapitalisatie van de paneelfabrikanten die de zonnepanelen maken en hun inkomsten zijn breed beschikbaar. Qua “harde cijfers”, kan ik niet zeggen dat ik erg onder de indruk ben van paneelfabrikanten als Tesla, First Solar, of zelfs SunPower. Hun producten mogen dan zeer effectief zijn, maar als bedrijven zijn ze niet “efficiënt” genoeg om winst te maken met zonnepanelen verkopen. Ik heb ernstige twijfels over hun potentieel voor investeringen. Zelfs als zonnepanelen consument heb ik twijfels over hun vermogen om zich lang genoeg te houden aan de ​​garantie verplichtingen. Als ze geen winst maken, hoe moeten ze dan nog 25 jaar blijven bestaan?

Aan de andere kant lijkt een winstgevend bedrijf, zoals Jinko Solar, het beste te zijn van beide werelden. Het heeft een reputatie opgebouwd voor efficiënte zonnepanelen. Het is een goede fabrikant om te overwegen als u opzoek bent naar de beste zonnepanelen.

Beste zonnepanelen
Lijst beste zonnepanelen

Vindt u het interessant om de productie van een test-opstelling verschillende zonnepanelen te zien? Kijkt u dan is op onze SolarEdge app voor het systeem dat wij zelf plaatsten om verschillende soorten panelen te testen. Als u graag een offerte ontvangt, dan kunt u twee dingen doen: 1) uw gegevens achterlaten via onze contactpagina; 2) onze tool gebruiken om een live prijsindicatie te maken met de panelen waar u in geïnteresseerd bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *