Longi Saoedi-Arabië

Longi gaat zonnepanelen maken in Saoedi-Arabië

Longi zonnepanelen zijn in ons vizier gekomen op de beurs voor zonnepanelen in Vijfhuizen. Zoals u van ons gewend bent is het af en toe nodig ons assortiment een beetje op te frissen. Longi zonnepanelen leek daarvoor een uitstekende kandidaat doordat het hoge productie combineert met een scherpe prijs. Ons contactpersoon bij de groothandel verzekerde ons dat ze bij Longi grote plannen hebben. We keken ook niet op toen het bedrijf aankondigde te willen gaan produceren in Saoedi-Arabië.

Silicon Module Super League (SMSL) lid LONGi zonnepalen wordt verondersteld een Memorandum of Understanding (MOU) te zijn aangegaan met het belangrijkste handels- en industriële handelsbedrijf van Saudi-Arabië, El Seif Group. Er komt een grootschalige infrastructuur voor de productie van zonne-energie in het Koninkrijk.

Wij hebben begrepen dat de bedrijven werken aan plannen om een ​​’Solar-for-Solar’-strategie te promoten en te initiëren om PV-productieactiviteiten in het Koninkrijk Saoedi-Arabië (KSA) tot stand te brengen ter ondersteuning van de plannen van het Koninkrijk om 200GW aan zonne-energiecentrales te installeren. Belangrijk is dat de ‘Solar-for-Solar’-strategie bestaat uit het bouwen van fabrieken die volledig op zonne-energie werken. Hiermee krijg je de laagste CO2-voetafdruk.

Dit is niet iets nieuws voor Longi zonnepanelen, omdat de productieactiviteiten in Maleisië al werden aangedreven door waterkracht. Het bedrijf heeft ook hernieuwbare energie voor de productie van zijn productie-eenheden in de provincie Yunnan. Het partnerschap zou volgens PV Tech ook kunnen leiden tot verdere productiemogelijkheden in het Midden-Oosten. Aanvankelijk worden de bedrijven geacht verschillende haalbaarheidsstudies uit te voeren voor samenwerking in zowel de PV-stroomopwaartse als stroomafwaartse sectoren.

Longi  zonnepanelen voor Saoedi-Arabië

Saoedi-Arabië heeft eerder benadrukt dat het zal inzetten op hernieuwbare energie, met name zonne-energie als gevolg van de hoge instraling in de regio. Hun nieuwe strategie bestaat uit het bouwen van een ecosysteem voor productie van PV en een complete toeleveringsketen om te voldoen aan de specifieke milieubehoeften van het land. Het land hoopt daarmee langdurige banen buiten de traditionele industrieën in het land veilig te stellen.

Hebt u nog belangstelling in meer beleid van ontwikkelingslanden ten aanzien van duurzaam? Bekijk onze andere artikelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *