Trina Solar

Trina Solar zet grote stappen

Trina Solar stond in de schijnwerpers sinds het bedrijf uit de Amerikaanse aandelenmarkt stapte en in maart 2017 een particuliere onderneming werd. Hoewel de meerderheid van de spelers in de PV-sector recentelijk met obstakels te maken kreeg , zei Trina Solar voorzitter Jifan Gao onlangs in een interview dat de kasvoorraad van het bedrijf op een hoog niveau blijft. Het bedrijf verkocht in de eerste helft van 2018 meer dan 4GW aan zonnepanelen, inclusief modules en solar-modules. Het bedrijf genereerde meer dan  $ 2miljard in omzet. Dat is meer dan 13 procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar. Voor het volledige jaar 2018 blijft het vrij waarschijnlijk dat de totale verkoopomzet van het bedrijf hoger zal zijn dan die geboekt in 2017.

Een gezonde globaliseringsstrategie vermindert het risico voor Trina Solar

Op dit moment is Trina Solar uitgebreid tot 103 landen en regio’s wereldwijd, met kantoren in ongeveer 40 landen en werknemers die uit 38 landen komen. Statistieken tonen aan dat het bedrijf meer dan 9 GW realiseerde in wereldwijde dekking. De heer Gao gelooft dat het opzetten van een geglobaliseerd bedrijfssysteem het vermogen van Trina Solar om marktvolatiliteit te weerstaan, versterkt. Als volatiliteit optreedt in een markt, kunnen andere markten een balans bieden.

“Zelfs wanneer de markt op zijn best is, zowel in China als in het buitenland, kunnen we nog steeds het aanbod in het buitenland garanderen. In 2017 overtrof de overzeese verkoop van Trina Solar de Chinese omzet. Vanuit het oogpunt van de levering droeg de buitenlandse markt meer dan 55% bij. Dit is de reden waarom Trina Solar niet wordt verstoord door de schommelingen in de markt en ook de basis vormt voor het vertrouwen in het bereiken van jaarlijkse groei in tegenstelling tot de marktvooruitzichten. ” Zei De heer Gao.

Trina Solar heeft 6 grote managementcentra in China, Japan, Singapore, de VS, Europa en Latijns-Amerika. Het doel is om niet alleen globalisering te bereiken, maar ook geleidelijk lokalisatie te bereiken. Naast volgroeide markten zoals de VS, Europa en Japan, begon Trina Solar sinds 2016 met het verkennen van opkomende markten, waaronder die waar Trina Solar snel is gegroeid, zoals Oekraïne , het Midden-Oosten, Vietnam, Thailand, de Filippijnen en Maleisië. Trina Solar heeft in sommige opkomende landen een marktaandeel van meer dan 60% bereikt en in andere landen een marktaandeel van ten minste 20-30%.

De koers volgen met een gezonde cashflow

Gao onthult dat Trina Solar in de eerste helft van het jaar enkele solar-farms verkocht. De totale capaciteit van de boerderijen was ongeveer 900 MW. Dit hielp Trina Solar om veel contanten op te halen en de schuldratio van het bedrijf effectief te verlagen. “Bovendien zullen we nog steeds middellange en langetermijn beheerdiensten leveren om deze farms te helpen beheren.”

De schuldgraad van Trina Solar is nu halverwege het jaar teruggebracht tot 62%, tegen 67,5% aan het begin van het jaar. De kasreserves van Trina Solar zijn ook op een relatief gezond niveau gehandhaafd. Eind vorig jaar bedroegen de kasreserves van Trina Solar $ 643 miljoen en was deze op 30 juni 2018 uitgegroeid tot $ 687 miljoen.

Tegelijkertijd heeft de totale kredietlimiet van Trina Solar de $ 2,9 miljard overschreden. Het heeft nog steeds een saldo van $ 1 miljard. In het licht van aanpassingen in de industrie, kan Trina Solar nog steeds gemakkelijk groeien.
Onder de krachtige leiding van Gao Jifan heeft Trina Solar lang een risicobeheercomité opgericht. “We evalueren de belangrijkste risico’s die worden voorspeld en zorgen voor toegewijd beheer van deze belangrijke risico’s.” zei de heer Gao.

Blijf aan de top met capaciteitsupgrades

De opkomst van internationale handelsbelemmeringen gebeurt in volledige tegenspraak met de globalisatietrend van bedrijfsontwikkeling. Trina Solar heeft beide in overweging genomen toen de PV-maker enkele jaren geleden plannen begon te maken voor de globalisering van zijn capaciteit. Na 1GW celcapaciteit en  1GW modulecapaciteit in Thailand in productie te hebben genomen, zijn de 1 GW-celfabriek van Trina Solar in Vietnam en de 700 MW-modulefabriek in Maleisië recent operationeel geworden. Het bedrijf heeft ook partners voor moduleproductie in Turkije. Gecombineerd met de binnenlandse capaciteit heeft de globale module- en celcapaciteit van het bedrijf nu respectievelijk ongeveer 8,5 GW en  8,5 GW bereikt.

“Op het gebied van capaciteit hebben we ervoor gezorgd dat we een structureel zinvolle productieportfolio hebben, in plaats van alleen schaalvergroting, omdat we de concurrentiepositie en het leiderschap van onze eigen capaciteit moeten behouden”, zei Gao. Samenwerking op het gebied van capaciteit met externe partners moet te allen tijde volledig in overeenstemming zijn met het kwaliteitssysteem van deze onderneming, inclusief de vereisten voor materiaal en leveranciers, om onze capaciteitskloof te dichten met behoud van de kwaliteit van het product.

En meer..

Tijdens het plannen van de structurele portefeuille hield Trina Solar de focus op capaciteitsherhalingen. Na een algemene beschouwing van het marktaanbod en de technologische routekaart, heeft Trina Solar dit jaar een upgrade uitgevoerd en zijn capaciteit getransformeerd. Op dit moment ondergaat 2GW in capaciteit een conversie naar een polykristallijn MCCE- proces met hoge efficiëntie . Het bedrijf zal de conversie naar PERC en PERT van ongeveer 3,5 GW aan het einde van het jaar voltooien, gevolgd door een extra 3GW medio 2019, waardoor de totale PERC- en PERT-capaciteit op 6,5 GW komt.

Verder probeert Trina Solar de capaciteit verder uit te breiden en tegelijkertijd een arbeidsreductie te realiseren door middel van automatisering en intelligente upgrades. In 2010 hadden Trina Solar 16.000 werknemers die een capaciteit van 1,5 GW beheren. Het personeelsbestand van het bedrijf is teruggebracht tot 15.000, terwijl de capaciteit voortdurend wordt verhoogd  tot meer dan 8,5 GW . Het bedrijf houdt zich ook bezig met intelligente en geïntegreerde PV-oplossingen en energie-internet, naast andere nieuwe ontwikkelingsgebieden.

De manier om uitdagingen aan te gaan, is door een volledige transformatie van het bedrijf

Geconfronteerd met de uitdagingen van het digitale tijdperk, ervaart Trina Solar een grondige innovatie en revolutie, zowel intern als extern aan de beheerskant. Het bedrijf is getransformeerd van het vorige model voor professionele managers naar een model dat lijkt op een zakelijk partnerschap. Sinds 2017 heeft Trina Solar besloten om de bedrijfseenheden en platforms agressief te besturen, inclusief productiesectoren, verkoop en ook downstream-oplossingen voor zonnemodules en Energy Internet-aspecten.

De heer Gao zegt dat TrinaPro een ‘alles in één’ slim zonnestelsel is dat hoogwaardige componenten, geoptimaliseerde systeemintegratie en slimme O & M-interconnectie omvat. “Het TrinaPro-systeem kan de hele omgeving detecteren en automatisch berekenen hoe elektriciteit het beste kan worden opgewekt. TrinaPro, door het optimaliseren van de combinatie van bi-faciale zonnemodule, volgsysteem en slimme omvormer, kan tot 30% energie-output stimuleren, ” zei Dhr. Gao.” We gebruiken niet langer eenvoudige stroomopwekkende modules, maar door gebruik te maken van de kracht van gegevens en het geoptimaliseerde ontwerp van het volledige systeem, verhogen we de algehele efficiëntie verder. Door meer waarde te creëren voor onze klanten, kan Trina Solar van een productleverancier transformeren tot leverancier van toegevoegde waarde voor onze klanten. ”

Weten wat een Trina Solar systeem u zou kosten? Bekijk onze calculator!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *