Enphase nieuws

Enphase nieuws waar we van opkijken

Nieuw Enphase nieuws: de eerste maker van de micro-omvormer nog steeds het doelwit is van een agressieve short, heeft Roth Capital Partners zijn “aankoop” herhaald bij $ 6,50 per aandeel. Hiermee is de IQ8, het nieuwe micro-omvormer model, beschreven als een “game changer”.Veel van wat Roth en andere waarnemers heeft verrast, is de technologische vooruitgang van Enphase.

Het is moeilijk om een ​​leider te zijn in de Solar branche. Van alle bedrijven in de zonne-industrie heeft Enphase een van de meest uitdagende paden bewandeld om te komen tot waar het nu is. Het maakt nog steeds indruk op de industrie en waarnemers met zijn innovatie en technologie.

Hoewel de micro-omvormers van Enphase duidelijke voordelen hebben opgeleverd voor sommige zonnepanelen op het dak en veel werden gebruikt in de residentiële sector, heeft het bedrijf gedurende meerdere jaren in deze sector het moeilijk gehad om te concurreren met SolarEdge, wiens producten vergelijkbare voordelen boden tegen lagere kosten.

Deze existentiële dreiging leidde tot een dramatische interne reorganisatie van het bedrijf. In de afgelopen twee jaar heeft Enphase leidinggevenden gewisseld, kosten bespaard, personeel ingeperkt en zijn prioriteiten gereorganiseerd. Op innovatie bleef echter wel de nadruk bestaan.

De resulterende ommekeer was niets minder dan dramatisch, en zelfs voordat de nieuwe CEO Badri Kothandaraman in het najaar tot het bedrijf kwam, werkte Enphase gestaag terug naar de winstgevendheid. De operationele marges zijn gegroeid van -40% in het eerste kwartaal van 2017 tot -0,7% in het tweede kwartaal van 2018, met opeenvolgende stijgingen in bijna één kwartaal. Deze plotselinge verandering heeft tegenstanders aangetrokken, waaronder het in Louisiana gevestigde Prescience Point Capital Management, dat een maand geleden het bedrijf beschuldigde van het inflateren van de resultaten door “manipulatieve en mogelijk ongepaste” boekhoudpraktijken .

Gisteren probeerde Enphase zorgen weg te nemen over het bedrijf en de boekhouding, en presenteerde daarnaast een schat aan informatie over zijn producten op de Analistendag . En hoewel er geen duidelijke onthullingen werden gepresenteerd over de manier waarop de onderneming de kwartaalresultaten behan- delde, heeft Roth Capital na deze herhaling zijn “koop” -positie op de aandelen gehandhaafd op $ 6,50 per aandeel. Dat is ruimschoots hoger dan waar het aandeel van Enphase nu op staat.

Veel van wat Roth en andere waarnemers heeft verrast, is de technologische vooruitgang van Enphase. De investeringsfirma noemde de nieuwe IQ8-micro-omvormer een “game changer” en verklaarde dat het bedrijf dit product – dat een microgrid op huisniveau mogelijk kan maken – mogelijk als verstorend voor het bedrijfsmodel voor nutsvoorzieningen beschouwt.

Roth merkte ook op dat het de financiële strategie van het management op prijs stelt, met name de mantra van Chief Financial Officer Eric Branderiz van “Don’t run out of cash”. Deze strategie wordt ongetwijfeld geactualiseerd, terwijl Enphase nieuws de dag ervoor een private plaatsing van obligaties ter waarde van $ 60 miljoen plaatste. Dit zal de $ 58,5 miljoen die Enphase aan het einde van het tweede kwartaal volgde, verder stimuleren, wat zorgen over de liquiditeit zou moeten wegnemen.

En hoewel het investment banking-bedrijf merkt dat er slechts een bescheiden hoeveelheid nieuwe informatie is vrijgegeven op de analistendag, zegt het dat het meer groei verwacht van het bedrijf als Enphase nieuws de beloofde beloften nakomt.

Enphase nieuws

Enphase nieuws ondervindt nog altijd tegenwind van de nieuwste ronde van voorgestelde Section 301-tarieven, inclusief voor omvormers. De regering-Trump overweegt deze tarieven te verhogen van 10% naar 25%, wat duidelijk tot ontzetting bij Enphase heeft geleid. Tijdens de oproep klaagde CEO Kothandaraman dat “ik op een dag 10% van de tarieven hoor – ik hoor onlangs ook 25% van de tarieven”.

Het resultaat hiervan is dat Enphase een andere contract fabrikant zoekt voor zijn producten buiten China. Roth verwacht dat dit een paar kwartalen achterblijft bij het opleggen van enige tarieven, wat op korte termijn pijn kan veroorzaken voor het worstelende bedrijf.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *