LG zonnepanelen

Paradepaardje LG zonnepanelen breidt uit

LG zonnepanelen: het premium paneel van dit moment wat ons betreft. En iedereen die onze posts een beetje volgt weet dat wij groot fan zijn van hoogwaardige kwaliteit PV-materialen. Zeker in het verleden is het maar net de vraag geweest of top-kwaliteit het zou redden in deze hyper-competitieve markt, of dat ze het zouden afleggen tegen naamloze Chinese, Taiwanese, of andere Verre-Oosten fabikanten, simpelweg omdat ze niet met de prijs mee zouden kunnen komen. Inderdaad hebben we fabrikanten als SolarWorld, dat koppig in Duitsland bleef produceren kopje onder zien gaan. LG is denken wij de laatste in zijn soort dat op gebied van vermogen, betrouwbaarheid en uiterlijk met kop en schouder uitsteekt boven de concurrentie. Het nieuws dat LG zonnepanelen weer productie-uitbreiding aankondigt verwelkomen wij omdat het betekent dat er ruimte is voor deze bijzondere fabrikant, waarvan we al sinds het begin zonnepanelen plaatsen.

LG is van plan om de productie in Zuid-Korea uit te breiden. Alle productie van zonnepanelen vindt al in Zuid-Korea plaats. Toch is het enigszins verbazingwekkend dat gezien het huidige politieke klimaat LG juist nu kiest uit te breiden. Er is namelijk een gemeenschappelijk backlash tegen de grote corporaties van het land die veel corruptieonderzoeken naar zich hebben lopen – nu en in het verleden. Wellicht is in LG’s boardroom juist daarmee rekening gehouden. Business as usual, ook al zijn het roerige tijden. Als de vraag er is, breidt LG gewoon uit. De vermelde aanleiding is dan ook de sterke wereldwijde vraag naar LG zonnepanelen geïntegreerde Cello-technologie. Cello-technologie is een celstructuur dat hoge vermogen kan opwekken; meer dan de celtechnieken van de meeste concurrenten. De Cello-technologie staat voor “Cell-verbinding met elektrisch laag verlies, lage spanning en optische absorptieverbeteraars”. De stroomuitgang verhoogt en het uiterlijk van het paneel verbetert.

Hiervoor bouwt LG niet een nieuwe locatie. Het kiest er voor om zijn productiecapaciteit in Gumi, Zuid-Korea uit te breiden. Gumi is een gigantisch complex waar de meeste  LG zonnepanelen nu worden gemaakt. Het bedrijf heeft aangekondigd dat de ontwikkeling van nieuwe Cello-technologie geïntegreerde cel- en module lijnen al in gang is, met twee lijnen elk.

In lijn met de uitbreidingsplannen zijn alle bestaande productielijnen in de Gumi-fabriek die LG zonnepanelen MonoX-NeON-modules hebben geproduceerd, uitgerust met Cello-technologie implementaties. Dit betekent dat sinds augustus 2015 alleen LG NeON 2-modules aan Europa zijn geleverd en niet meer aan Azië. Klanten die wij al hebben mogen helpen hebben ook kunnen merken dat LG niet altijd de vraag met de productie kon bijbenen, zelfs ook al werden de panelen alleen hier verkocht. De eerste container met de genoemde modules bereikte in medio augustus Europa. De LG NeON 2-modules kunnen volgens het bedrijf voldoen aan de ongebreidelde wereldwijde vraag naar hoger vermogen.

LG zonnepanelen

Een en ander wel natuurlijk tegen markconforme prijs. “Met onze nieuwe modules gebaseerd op Cello-technologie gaan we met de wind in de zeilen de tweede helft van 2017 in. De wereldwijde vraag naar LG NeON 2-producten is enorm en we verwachten alleen in de vierde kwartaal van 2017 volledig te kunnen voldoen aan alle vraag, “zei Michael Harre, Vice President van de EU Solar Business Group of LG Electronics, Duitsland.

LG zonnepanelen
LG zonnepanelen

De LG 320 Wp en 330 Wp hebt u waarschijnlijk al geruime tijd geleden kennis mee gemaakt. Zo niet, kunt u daar mooi meer op lezen in onze kennisbank. Er zijn natuurlijk ook een aantal leuke andere ontwikkelingen bij LG, zoals de AC geïntegreerde LG panelen met een micro-omvormer van Enphase. Wij denken dat dit product nog niet uit-ontwikkeld is, maar Enphase gelooft dat vooral dit paneel de toekomst zal zijn voor de PV-industrie. SolarEdge is natuurlijk al geruime tijd bezig met de Smartmodules: een optimizer geïntegreerd paneel.

Voor meer informatie, maar vooral ook prijzen van LG, SolarEdge en Enphase, kijkt u even op onze tool.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *