SolarEdge rapporteerde sterk Q1 met $ 115 miljoen omzet

SolarEdge omvormer zonnepanelen
SolarEdge kwartaalcijfers

Zoals wel duidelijk is van onze tool, is SolarEdge veruit onze favoriete omvormersysteem. Er is geen betere omvormer om alles uit uw panelen te halen tegen een betaalbare prijs. 99% efficiëntie: beter kan bijna niet. Daarnaast is er natuurlijk ook de geweldige monitoring portal waarin u precies kunt zien wat de panelen aan het produceren zijn. Wij hebben voor ons test-centrum ook dit monitoringportal op onze website staan, dus neemt u eens een kijkje!

Zwarte cijfers voor SolarEdge

Naast een uitstekend omvormersysteem, produceert SolarEdge ook goede cijfers. Dat geeft vertrouwen voor de garantie. Van een failliet bedrijf is het immers moeilijk assistentie vragen of, als dat nodig blijkt, een vervangende optimizer bestellen. Het bedrijf faciliteerde 455 MW AC in omvormers van januari tot maart 2017 en voorspelde inkomsten voor het tweede kwartaal in het bereik van 120 miljoen tot 130 miljoen dollar. In totaal rapporteerde SolarEdge inkomsten voor het eerste kwartaal van $ 115 miljoen. Dat is voor omvormer begrippen een sterk kwartaal. En een sterke prestatie, aangezien in dezelfde periode vorig jaar belangrijke omvormerfabrikanten moeilijke tijden kende.

De winstontwikkeling

Het bedrijf meldde ook een netto-winst van $ 14 miljoen. Dat is wel lager dan de 21 miljoen dollar dat vorig jaar in dezelfde periode gerapporteerd werd. De bedrijfskosten bedroegen $ 27 miljoen, waardoor het bedrijfsresultaat van $ 12 miljoen werd verdubbeld dat jaar op jaar rond de $ 20 miljoen ligt. De uitgaven stegen 12% ten opzichte van het voorgaande kwartaal en 27 % sinds de afgelopen paar jaar. SolarEdge meldde ook dat het in Q1 455 MW-AC aan omvormers verscheept had, daarmee de wereld weer significant groener makend.

Reactie CEO SolarEdge

“In een kwartaal waarop de PV-markt een daling in de Verenigde Staten vertoont, hebben we onze omzet, winstgevendheid en cash flow kwartaal op kwartaal verhoogd,” zei Guy Sella, oprichter, voorzitter en CEO van SolarEdge. “We zijn ervan overtuigd dat we met onze financiële kracht, liquide middelen en aanzienlijke O & O-mogelijkheden goed in staat zijn om de inkomsten op bestaande markten en nieuwe markten te laten toenemen.” Sella heeft veel van de groei toegeschreven aan de Europese markt, hoewel dit deel slechts ongeveer 36% van de totale marktaandeel van SolarEdge vertegenwoordigt. De andere 64% is de Amerikaanse markt. Die is voor SolarEdge gegroeid door een aantal recente faillissementen, onzekerheid over zowel federaal- als staatsbeleid en slecht weer in het eerste kwartaal van het noordoosten van de VS en Californië.

Toekomstverwaching SolarEdge

De PV-markt blijft groeien en dus mag best verwacht worden dat het bedrijf mee zal profiteren van die conjunctuur. Toch is het een grillige markt waarin we regelmatig grote partijen kopje onder zien gaan door de grote prijsdruk die bestaat. Toch is de leiding van SolarEdge positief gestemd. Beleggers zouden in het tweede kwartaal gelijke verwachtingen moeten hebben als van het eerste, met inkomsten tussen $ 120 miljoen en $ 130 miljoen, volgens Sella. De continuïteit van de cijfers  wijzen erop dat dit een realistische verwachting is.

Een systeem van SolarEdge

Een systeem met SolarEdge kost voor 12 panelen rond de € 5000,- excl. btw. Dat is ongeveer €  600,- meer dan een systeem met een string-omvormer, maar het levert ook meer op. Daarnaast moet u ook denken aan extra veiligheid op het dak, een groter vermogen om de productie te controleren en een beter garantiepakket. Wij kijken ook nog eens mee met ons installateursportal met elk systeem dat wij ooit geplaats hebben. Dit doet een enorme duit in het zakje voor slagvaardigheid, mocht zich ooit een probleem voordoen. Natuurlijk is dat wel onwaarschijnlijk, als men bijvoorbeeld voor een kwaliteitspaneel kiest als LG, waarvan slechts 1 op de 200.000 een productiefout kent.

Bent u benieuwd naar de voordelen van SolarEdge? Lees dan een eerder blog-artikel van ons over dit onderwerp. Wilt u een prijs-opgaaf? Kijkt u dan eens naar onze tool.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *